Typiska highschoolsporter

Under skoltiden är det vanligt att man är engagerad i en sport. Det kan vara innebandy, ishockey, tävlingsdans eller den vanligaste sporten av dem alla – fotboll. Många skolor manar på sina elever att vara med i ett lag. Detta har flera fördelar, bland annat får man fysisk träning som förhöjer kroppens övriga prestationer och i lagsport får man även öva på att samarbeta med andra individer. Det finns vissa skolor som har en särskild inriktning på idrott, då kan man utöva sin sport även på skoltid.

1200px-smk_chung_hua_miriInspirerad av USA

Alla människor har nog någon gång sett en amerikansk high school-film. Då vet du hur idrotten är en central del av den skola som porträtteras. Det är tradition att närliggande skolor tävlar med varandra i turneringar och att alla i staden vet hur det går för lagen. Sport och fritid är en viktig del av unga människors liv. Att gå med i ett idrottslag kan göra underverk både för fysiken och för självförtroendet. Det kan även vara ett ställe där vänskapsband knyts och en stark laganda bildas. Om man vill hålla på med idrott extra mycket kan man söka sig till en skola med sådan inriktning.

 

Leave a Reply

mts_best